Menu

Flamingo, de vernieuwde douche- bad- én toiletstoel!

Sinds kort wordt de Flamingo High-low geleverd in een verbeterde versie! De grootste, meest in het oog springende verandering is de nieuwe positionering van de bedieningspedalen voor hoogte- en kantelverstelling – ze zijn naar de voorkant van het frame verplaatst. Dit maakt de hoogteverstelling gemakkelijker voor de verzorger.

Ook is de vorm van de dwarsstang onder de voorkant meer uitgesproken door de diepere vorm. Dit is gedaan om de pasvorm op verschillende toiletpotten te verbeteren. Het bovenste uiteinde van de gasveerbevestiging wordt gemaakt met een beweegbare verbinding die zorgt voor een optimale slag voor de gasveer. 

Flamingo HL Bekijk hier de Flamingo High-low 

Verbetering diverse Flamingo accessoires

Kunststof rails
Op de Flamingo wordt regelmatig een po of spatschermrand toegepast. Vanaf heden leveren we deze met een kunststof rails, in plaats van een roestvrijstalen rails. Als extra voordeel hebben deze kunststof rails, dat ze zijn voorzien van schroefdraad waar eventueel direct zuignappen in gedraaid kunnen worden. Zo hoeft u de rails niet te verwijderen wanneer u de zuignappen onder de Flamingo-zitting wilt plaatsen voor gebruik in een badkuip. 

Flamingo nieuwe rails

Rughoekverstevigingsset
De Flamingo maat 3 en 4 zijn met een rughoekverstevigingsset uit te rusten. Toevoeging van deze set maakt het scharnier van de rughoekverstelling beter bestand tegen krachten van bijvoorbeeld een strekspasme. De rughoekverstevigingsset heeft sinds dit jaar ook een wijziging in materiaalkeuze ondergaan en een lichte aanpassing van de binnenas.

Flamingo rughoekverstevigingsset 

Bekijk hier de Flamingo

AkkoordDeze website maakt gebruik van cookies. U geeft, door gebruik te blijven maken van deze website aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze website

Lees meer over ons cookiebeleid